Sfaturi


Pentru ca iubim produsele handmade, este necesar sa cunoastem anumite detalii care nu ni se spun despre cum sa ingrijim bijuteriile noastre preferate.  De aceea Aluria Spirit va ofera cateva sfaturi practice pentru ca piesele voastre favorite sa isi poate spuna povestea cat mai mult timp.

1. Tineti cont de tot ce va inconjoara.
Aerul produce oxidarea metalului. O solutie este sa tineti piesele in pungi inchise ermetic, cum sunt cele tip zip-lock. Apa, (de la dus sau robinet), contine clor si poate deteriora bijuteriile, decolorandu-le. Acelasi lucru se intampla de la apa de mare sau de la soare. Daca stiti ca transpirati excesiv, tineti cont de materialele care va ating pielea. De obicei cuprul este cel mai expus oxidarii in urma contactului cu sarurile din transpiratie. Orice material este sensibil la acesti factori.

2. Tineti departe substantele chimice.
Solutiile de curatare, fixativul, parfumul, sapunul, toate pot afecta bijuteriile handmade. Ele sunt fragile si nu sunt menite sa reziste la atacul puternic al chimicalelor. Cand va pregatiti sa plecati in oras, este recomandat sa puneti la final bijuteriile.

3. Pastrati bijuteriile in spatii speciale.
Cutiile de lemn sau metal pot foarte folositoare pentru stocarea bijuteriilor. Daca puteti, pastrati-le pe suport vertical, unde pot fi prinse individual, pentru a nu se incurca intre ele. Cutiile imbracate in materiale pot fi uneori daunatoare datorita pigmentilor si colorantilor folositi pentru vopsirea textilelor. Pot fi pe baza de oxizi, care dauneaza metalului.

4. Tratati piesele cu respect.
Creatorii, artistii, si-au pus o picatura de suflet in acele bijuterii. Incercati sa nu le zgariati, sa le trantiti, sa le scapati, sau indoiti. Nu dormiti niciodata cu bijuteriile pe dumneavoastra. Toti suntem conectati, si dezvoltandu-va respect pentru creatiile altor oameni, dobanditi respectul pentru propria voastra persoana.

Tineti mereu minte aceste lucruri si va veti bucura de micile dumneavoastra comori, pentru mult mult timp!


Cu drag,
Andrada

Sursa fotografie: Deviantart