Culorile


Fiecare culoare din spectru emite o anumita vibratie la care corpul uman rezoneaza in moduri diferite. Cromoterapia a formulat vibratiile fiecarei culori in urma studiilor efectuate de-a lungul timpului. Pentru mai multe informatii despre acest domeniu va recomand sa cititi "Puterea culorilor" de Marie-Claire Rossignol, carte aparuta la Editura Polirom. Mai jos, veti gasi pe scurt anumite caracteristici ale culorilor si va indemn cu multa caldura sa va jucati cu ele, si sa participati constient in dansul culorilor:


CODUL CULORILOR
  • Rosu: energie, iubire, fertilitate; rosul daruieste putere vointei, incredere in forte proprii si te elibereaza de depresie; linisteste inima suferinda, accesand iubirea neconditionata a universului; mangaie si aduce pace mentalului. Guverneaza chakra de baza, radacina fiintei umane.
  • Portocaliu: stimuleaza energia fericirii, aduce la suprafata, este simbol al expresiei si manifestarii, emana optimism si ganduri pozitive. Guverneaza chakra sacrala.
  • Galben: reprezinta mintea agila, intelectul si gandirea inspirationala; ofera optimism, claritate si curata bagajul emotional. Guverneaza chakra plexului solar.
  • Brun, nuante ale pamantului: induce incredere, echilibreaza, impamantand fiinta reconectand-o la Mama Pamant.
  • Verde: vindeca, adapteaza cu usurinta; reprezinta compasiunea, generozitatea si natura iubitoare. Guverneaza chakra inimii.
  • Albastru: relaxeaza mintea, ne conecteaza la gandirea superioara; emite afectiune, inspiratie, inventivitate, grija. Guverneaza chakra gatului.
  • Indigo: conectare cu Sinele Superior, ne ajuta sa experimentam sentimentul de uniune cu Universul. Imbunatateste intuitia, imaginatia, puterile psihice si activitatea din vis. Este culoarea cautatorului in Adevar. Guverneaza chakra celui de-a treilea ochi.
  • Violet: purifica gandurile si sentimentele oferindu-ne intelegere si viziune de ansamblu, ne conecteaza la Spiritul nostru, in care gasim intelepciune si ghidare. Creste capacitatile artistice si talentele. Guverneaza chakra coroanei.